Solina-kuoron tarina

Solina-kuoro sai alkunsa vähän kuin vahingossa. Syksyllä 2007 aloitin laulattamaan kavereiden lapsia. Lapset kutsuivat kavereitaan mukaan, ja parissa vuodessa Solina oli jo yli 100 lapsen kuoro.

Viime vuosina Solinassa laulavien lasten määrä on ollut noin 150-200 kuorolaista. Kuorossa ei ole laulukoetta, vaan kaikki otetaan mukaan.

Kuorolaiset ovat iältään 6-12 –vuotiaita. Yläkouluun siirtyessään kuorolainen pääsee halutessaan Solina-avustajaksi. Tällä hetkellä Solinassa on 22 nuorta avustajaa – iältään 13-20 –vuotiaita. Jotkut tämän hetkisistä avustajista ovat olleet kuorolaisina jo ensimmäisenä Solina-vuotena 2007. Jokaisella Solina-avustajalla on oma tehtävänsä kuorossa. Teemme Solinaa koskevia päätöksiä ja muutoksia yhdessä nuorten kanssa. Nuoret avustajat ovat kuorossa isossa ja hyvin tärkeässä roolissa. Monella kuorolaisella on unelma päästä ”isona” Solina-avustajaksi.

Ohjelmistomme koostuu lasten ja varhaisnuorten hengellisistä lauluista. Valitsemme ohjelmistoomme lauluja, jotka ovat melodialtaan hyviä ja sanomaltaan selkeitä.

Keväällä 2016 julkaistiin Solina-kuoron ikioma levy yhdessä gospelmuusikko Pekka Simojoen kanssa. Simojoki teki levylle useita aivan uusia, varta vasten Solinalle tehtyjä lauluja. Levy julkaistiin keväällä 2016. Se on saanut hyvää palautetta, erityisesti ovat lämmittäneet palautteet: “Tämä levyhän sopii kaikille, tätä haluaa kuunnella aikuisetkin!” Levyn tuottajana toimi kitaristi Jarkko Jouppi, joka myös johtaa Solinaa keikoilla säestävää bändiä.

Laulamisen lisäksi käytämme aikaa Solinassa paljon muuhunkin. Pidämme juhlia, pikkujouluja, vietämme leffailtoja, vietämme yhteisiä öitä Solina-leirien merkeissä, sekä muuta mukavaa. Jokaisella harjoituskerralla laulamme onnittelulaulun kyseisen viikon syntymäpäiväsankareille. Jokaisissa harjoituksissa myös rukoilemme, siunaamme toisemme, sekä pyydämme siunausta jokaisen kuorolaisen kotiin ja kaikille läheisille.

Se aito ilo mikä kuorolaisissa on ei voi olla välittymättä kuulijoille. Myös itselleni Solina on merkittävä ilon– ja voimanlähde. Moni kuorolaisista on ollut mukana jo usean vuoden ajan, ja heistä on tullut minulle läheisiä.

Kuoro harjoittelee viikoittain, ei koulujen lomien aikana. Kuoron harjoitukset ovat avoimia kaikille, ja vanhempia ja muita kuulijoita istuu usein iso joukko salin peräosassa.

Solinan tarina on kiteytettynä uudella tulevalla levyllämme näihin Pekka Simojoen sanoihin:

”Jossain kallion kolossa kai lähde pikkuinen alkunsa sai. Puro pulppusi uomaansa etsien, halki heinän ja sammaleiden. Ja se kasvoi vain kasvamistaan, vesi virtasi valtoimenaan. Ja se solisi suojassa metsien, juoksi rinteiltä tuntureiden.

Läpi laaksojen virratessaan vesi kastelee kuivuneen maan. Vettä peuratkin etsivät janoissaan, kunnes löytävät lähteiden luo. Jeesus lupasi janoisille, ettei milloinkaan janoa se, jolla turvansa on Hänen sanoissaan, joka elävää vettä juo.

Solinaa, solinaa niin kuin raikasta vettä, joka janon voi sammuttaa. Solinaa, niin kuin makeaa mettä, niin kuin maitoa, hunajaa. Solinaa, kuunnelkaa, lähde Jumalan pulppuaa.”

— SUVI LEHTIMÄKI